Sieraden zijn er in alle soorten en maten te vinden. Van eenvoudige sieraden tot juist luxe sieraden, die je voor de rest van je leven kunt dragen. Ben je op zoek naar luxe sieraden? Dan zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden, om ervoor te zorgen dat je écht tevreden kunt zijn met de keuze. We delen onze tips.

Uitmuntende kwaliteit

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar toch is het iets om in het achterhoofd te houden: let op de kwaliteit als je gaat investeren in een bijzonder sieraad. Zo is karaat iets om op te letten, om maar iets te noemen. Een 14k gouden ketting is prachtig om te dragen. Maar ook 24 karaat is een optie. Let verder op de afwerking en stevigheid van het sieraad. Kan het tegen een stootje? Dit is uiteraard van belang voor een lange levensduur.

Duurzame keuze

Het is mooi om een duurzaam sieraad te kiezen. Denk aan een vintage sieraad, zoals een slavenarmband. Maar van een heleboel sieraden zijn er vintage exemplaren te vinden: van ring tot oorbel. Zo’n sieraad heeft al een verhaal. Ook hoeven er geen nieuwe materialen voor te worden ontwikkeld, waarmee je een doordachte keuze maakt. Dit kan het draagplezier vergroten!

Tijdloos design

Het is zonde als je na verloop van tijd uitgekeken raakt op het luxe sieraad. Hoe je dit kunt voorkomen? Kies een tijdloos design, dat niet gaat vervelen. Een eenvoudig, minimalistisch sieraad past in ieder geval in dit straatje. Zonder poespas, en daarom ook nog eens goed te combineren met al je outfits. Mocht je het sieraad willen doorgeven aan bijvoorbeeld je kind, dan is het ook nog eens slim om een tijdloos sieraad te kiezen – je wilt dan immers dat het over tientallen jaren nog steeds in de smaak valt. Een simpel steentje of een bedeltje is een optie, maar pas verder op met grote versieringen of knalkleuren. Dit valt niet altijd in de smaak.

Sieraad personaliseren

Je kunt sieraden personaliseren, door bijvoorbeeld je initialen of andere gegevens te laten graveren in het sieraad. Dit maakt het sieraad écht van jou. Ook dit kan bijdragen aan het luxueuze gevoel bij het dragen. Graveren is bij veel sieraden zowel aan de binnen- als de buitenkant mogelijk: bedenk wat jij het fraaist vindt.

Luxe keuze voor belangrijkste sieraden

Luxe sieraden kunnen zeker een prijskaartje hebben. Hoewel dit de investering waard is, is het wellicht wat veel van het goede om al je sieraden van zo’n kwaliteit te kiezen. Het is een idee om dit in ieder geval te doen met de sieraden die de belangrijkste rol spelen in je leven. Denk aan een trouwring! Of een sieraad dat je aanschaft na een bijzondere aangelegenheid of prestatie in je leven. Dit heeft direct een sterke symbolische waarde, omdat het sieraad je altijd herinnert aan die mooie gebeurtenis. Het maakt het nog specialer om het te dragen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen