Het organiseren van een diner kan een grote uitdaging zijn. Er komen tenslotte erg veel zaken bij kijken; van het gezelschap dat je uitnodigt tot het eten dat je kookt. Het gaat namelijk niet alleen om het eten zelf, maar om de gehele sfeer die je creëert. Je wilt namelijk een gezellige avond waar je samen met leuke herinneringen op terug kunt kijken. Heb jij binnenkort een diner bij jou thuis op de planning staan? In deze blogs lees je de beste tips en tricks die je kunt toepassen voor een geslaagd en gezellig diner!

Vooruit plannen

Eén van de belangrijkste tips, blijft toch wel het vooruit plannen. Hoewel veel mensen last hebben van uitstelgedrag als het gaat om zulke situaties, is het uiteindelijk het beste om ver vooruit precies te weten wat je gaat doen. Bedenk wie je wilt uitnodigen en vraag daarbij naar eventuele allergieën. Zo kun je alvast recepten en gerechten uitdenken en kom je de avond zelf niet voor verrassingen te staan. Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen van de gerechten kan genieten. Ook kun je hierbij nadenken over de drankjes die passen bij de verschillende gerechten. Heb je een diner bestaande uit veel verschillende gerechten? Kies dan bijvoorbeeld voor een pinot noir, die bij veel mensen in de smaak valt en past bij diverse gerechten. Nog een slimme tip: kies recepten uit die je een dag van tevoren al kunt voorbereiden. Zo hoef je deze alleen nog maar even in de oven te zetten of op te warmen. Dat scheelt al erg veel stress op de avond zelf! 

Sfeervolle aankleding

Hoewel je bij je dagelijkse avondmaaltijd echt niet uitgebreid de tafel dekt, is een diner dat je organiseert wel de perfecte gelegenheid hiervoor. Misschien heb je wel mooi en speciaal servies dat je alleen bewaart voor bijzondere gelegenheden. Trek deze uit de kast en dek hier de tafel mee, want zo laat je ongetwijfeld meteen al een goede indruk achter bij je gasten. Leg in plaats van normale papieren servetten, mooie stoffen servetten neer, net als in een restaurant. En zorg er natuurlijk voor dat al het bestek er glanzend uit ziet. Door bovendien nog een aantal kandelaren op tafel te zetten, is de sfeer al helemaal compleet. En een sfeervolle aankleding zorgt ervoor dat het eten echt niet perfect hoeft te zijn. Het gaat tenslotte om de gehele ervaring, en gezelligheid staat daarbij voorop!

Hapjes en drankjes

Heb je inspiratie nodig voor de hapjes en drankjes die je kunt neerzetten? Als je gasten komen eten, wil je natuurlijk wel vast wat lekkere snacks op tafel hebben staan. Denk hierbij ook aan diverse wijnen. Heb je diverse kazen op tafel staan? Dan is een valpolicella hier een perfecte aanvulling op. Daarnaast valt een riesling of rosé bij de meeste mensen wel in de smaak. Hapjes die je voor het hoofdgerecht kunt serveren en niet al te vullend zijn, zijn bijvoorbeeld een flammkuchen of wat toastjes met diverse spreads. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn: het hoofdgerecht is toch vaak de ster van de show!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen