Wanneer u deze blog heeft geopend bent u vast wel bekend met haartransplantaties. Misschien overweegt u het zelf wel om er een te ondergaan. In dat geval is het heel belangrijk om goed onderzoek te doen en alle ins en outs over haar transplantaties te weten. In deze blog leggen wij alles over haarsparende haartransplantaties aan u uit.

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is chirurgische ingreep waarbij er haar uit een specifiek deel van het hoofd wordt gehaald om deze vervolgens naar een ander deel te transplanteren. Deze techniek wordt gebruikt om kaalheid of haaruitval te behandelen. Bij een haartransplantatie worden groepen van haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied naar het gebied waar nieuw haar moet groeien, dus het transplantatie gebied.

Haarsparende haartransplantatie

Er zijn verschillende manieren om een haartransplantatie uit te voeren. Een hiervan is een haarsparende haartransplantatie. Dit wordt ook wel een FUE behandeling genoemd. Bij deze behandeling is het mogelijk om haar te transplanteren zonder dat het hele haar moet worden gemillimeterd. Bij een haarsparende haartransplantatie wordt namelijk alleen een smalle strook haar uit het donorgebied geschoren. Dit kan één strook zijn, maar soms zijn het er ook twee. Dit ligt aan de hoeveelheid haar die er getransplanteerd moet worden. Uw overige haar valt na de ingreep dan mooi over het geschoren gebied. Op deze manier blijft u uw kapsel houden. Dit is ideaal wanneer u lang haar heeft en u dit niet allemaal wilt afscheren. Deze behandeling is nodig wanneer u tot 1500 grafts nodig heeft.

Semi-haarsparende haartransplantatie

Op de compleet haarsparende haartransplantatie bestaat ook een variatie, namelijk de semi-haarsparende transplantatie. Bij deze methode wordt het donorgebied opgeschoren. Hierdoor kan het haar boven op het hoofd lang worden gehouden tijdens de behandeling. Dit is een goede keuze voor mensen die een opgeschoren kapsel hebben. Het donorgebied wordt hierbij hoog tot aan de kruin opgeschoren. Deze behandeling kunt u ondergaan wanneer u 1500 tot vaak 1750 grafts nodig heeft.

Zantman Kliniek

Als u een haartransplantatie overweegt, zorg er dan voor dat u een gespecialiseerde arts inschakelt. Een haartransplantatie is niet zomaar een ingreep, dus het is belangrijk om een chirurg te kiezen die ervaring en training heeft op dit gebied. Bij haarimplantatie Zantman Kliniek zijn de artsen na jaren ervaring gespecialiseerd in haartransplantaties. Voor vragen kunt u bij ze terecht en ze helpen u graag met uw haartransplantatie of haarimplantatie verder.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen