Raakt je kind regelmatig spullen kwijt? Dan kan dit tot frustratie bij jou als ouder leiden. Logisch, want je moet dan waarschijnlijk met enige regelmaat nieuwe spullen kopen. De kosten hiervoor kunnen uiteindelijk behoorlijk hoog oplopen. Gelukkig zijn er manieren waarop je dit kunt voorkomen. Benieuwd wat je kunt doen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 3 tips om de kans op het kwijtraken van spullen te verkleinen op een rijtje.

1. Maak je kind bewust van de waarde van spullen

Als je kind vaak spullen kwijtraakt, kun je eens met hem in gesprek gaan. Is je kind nog klein? Dan denk je misschien dat dit niet bijzonder veel zin heeft. Toch heeft het wel degelijk nut om je kind al op jonge leeftijd bewust te maken van de waarde van spullen. Dit zorgt er op latere leeftijd mogelijk voor dat je kind zuinig is op zijn spullen. De kans op verlies ervan wordt hierdoor een stuk kleiner.

Veel mensen kopen direct iets nieuws als hun kind wat verloren is. Je houdt jouw kind op deze manier tevreden, maar eigenlijk geef je hiermee een verkeerd signaal af. Je kind leert namelijk dat er toch wel iets nieuws komt wanneer hij iets verliest. Reden genoeg om niet elke keer lukraak nieuwe spullen te kopen als je kind weer wat verloren heeft. Hij leert zo om zijn eigen spullen goed in de gaten te houden, zodat hij ze niet verliest.

2. Plak stickers op spullen die je kind meeneemt

De meeste kinderen gaan vaak met spullen de deur uit. Zo nemen ze bijvoorbeeld een broodtrommel  en drinkbeker mee naar school. Je verwacht mogelijk niet dat je kind zulke dingen verliest, maar dit gebeurt vaker dan je denkt. Om de kans hierop te verkleinen, kun je met stickers gaan werken. Plak bijvoorbeeld naamstickers op de spullen die je kind buitenshuis meeneemt. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om adresstickers te gebruiken. Naast de naam van je kind staan zijn adresgegevens hier eveneens op. De kans dat je verloren spullen terugkrijgt is een stuk groter. Het kan ook handig zijn om het telefoonnummer op een sticker te noteren.

3. Markeer kleding van je kind

Je verwacht mogelijk niet dat je kind zo snel kleding kwijtraakt, maar dit gebeurt regelmatig. Dit overkomt vooral kinderen op jonge leeftijd. Zijn jouw kinderen nog niet zo oud? Overweeg dan om hun kledingstukken van een naam te voorzien. Je kunt een naam met stift of pen op het label schrijven, maar na verloop van tijd vervaagt dit. Strijkletters blijven vaak wat langer zitten, maar worden ook steeds minder duidelijk. Gebruik daarom kledinglabels. De naam van je kind is hiermee duidelijk zichtbaar en bovendien gaan ze lange tijd mee.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen