Bij barbecueën denk je, waarschijnlijk, vooral aan het eten van ontzettend veel vlees en brood en sausjes. Maar er zijn mensen die, om wat voor reden dan ook, liever geen vlees eten. En die zitten er altijd maar een beetje bij als de barbecue wordt aangestoken. Toch is het ook mogelijk om vegetarische bbq pakketten te bestellen. Organiseer jij een barbecue en weet je dat er vegetariërs komen? Dan kun je een vegetarisch bbq pakket bestellen en er zo voor zorgen dat niemand wordt buitengesloten.

Een bbq zonder vlees is ook een goed idee!

Je hoeft niet eens per se vegetarisch te zijn om eens een dagje geen vlees te eten. In veel gezinnen is dat al zo. Zij eten één of twee dagen in de week geen vlees. Heb je toevallig net op die dag een barbecue gepland staan? Dan kun je ervoor kiezen om een vegetarisch bbq pakket te bestellen en een avondje vega te bbq-en. Je hoeft dan écht niet alleen groenten op de barbecue te doen, er zijn heerlijke vleesvervangers die, misschien, nog wel lekkerder zijn dan echt vlees.

Met een maïskolfje en gepofte aardappels heb je dan een totaalmenu waar je U tegen zegt!

Of ga je toch voor vlees?

Ga je toch voor een barbecue met vlees maar wil je eens iets anders dan de standaard hamburger, braadworst en saté? Ook dan ben je bij BBQuality aan het juiste adres. Je bestelt, bijvoorbeeld, een zebrabiefstuk, een heerlijke krokodilfilet, een bizon ribeye of een prachtige struisvogelbiefstuk gewoon online. Je hoeft je geen zorgen te maken over de herkomst van het vlees. Het spreekt voor zich dat al het vlees dat je via deze site kunt bestellen een herkomst heeft die klopt. De zebrabiefstuk komt, bijvoorbeeld, uit Zuid-Afrika. De jacht op de zebra is nodig om te voorkomen dat er teveel van die dieren over de savannas lopen. De jacht wordt echter streng gecontroleerd en alleen legaal vlees wordt verkocht via de site.

Wat serveer je bij de barbecue?

De meeste mensen beginnen al met het bestellen van stokbrood als de datum voor de barbecue vast staat. Maar dat brood vult natuurlijk enorm! Probeer eens een barbecue te organiseren waar het stokbrood geen hoofdrol heeft. Serveer broodjes waar het vlees op gedaan kan worden, denk dan aan hamburger- of hotdogbroodjes. Ook een frisse salade is altijd een goed idee. Heb je een wat grotere groep? Dan is het wel slim om 3 verschillende salades te bereiden. Je weet dan zeker dat er voor ieder wat wils is.

Ook de drankjes die je bij de bbq serveert zijn van belang. Je kunt erop rekenen dat het bier snel zal gaan. Maar ook de wijn zal in trek zijn. Denk dan vooral aan (gekoelde!) witte wijn en rosé. Een kan water op tafel is ook altijd een goed idee.

Wat serveer jij bij de volgende barbecue?

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen