Tuin inspiratie: je eigen buitenzwembad. Zodra de temperaturen omhoog gaan verlangen we allemaal naar verkoeling. We kunnen zo in de auto stappen en naar het strand rijden, maar wellicht ben je niet de enige met dat idee. De oplossing: neem een verfrissende duik in je eigen zwembad. Zwembaden zijn er in allerlei soorten en maten. We nemen je graag meer in alle mogelijkheden. Lees snel verder.

Verschillende zwembaden

Welke verschillende zwembaden zijn er eigenlijk? En welk type zwembad past het beste in mijn tuinontwerp?

  • Een opblaas zwembad: de meest eenvoudige installatie, zo lig je in een mum van tijd in het water. De zachte randen zijn ideaal en voorkomen vervelende valpartijen. Erg handig voor kleine kinderen die niet kunnen wachten om het water in te springen.
  • Een opzet zwembad: je kunt een opzet zwembad makkelijk installeren en je hebt meer diepte dan een opblaas zwembad. Deze zwembaden worden ondersteund door een stevig metalen frame en kunnen dus tegen een stootje. 
  • Opbouw zwembad: een permanente oplossing. Een opbouw zwembad is net wat luxer dan een opzet zwembad. Daarnaast is het minder ingewikkeld dan een inbouw zwembad. Het zit er dus precies binnenin.
  • Inbouw zwembad: de meeste permanente oplossing. Het zwembad is deels of zelfs volledig in de grond geplaatst. Er moet vooraf dus een strak ontwerp worden gemaakt. Er komt veel kijken bij een luxe buitenzwembad aanleggen. Eenmaal geïnstalleerd kun je wel erg lang genieten van je buitenzwembad. 

De ondergrond 

Als je een zwembad gaat plaatsen dan is de ondergrond belangrijk. Zorg ervoor dat er geen scherpe stenen of scherpe voorwaarden liggen, zo voorkom je lekkages. Als je een permanent zwembad laat plaatsen, dan moet de ondergrond bewust worden geëgaliseerd. Zo wordt voorkomen dat de vloer schuin afloopt. 

Onderhoud van je zwembad

Als je een zwembad hebt geplaatst wil je er natuurlijk meerdere dagen van genieten. Zorg er daarom voor dat de pH-waarden en waterciruclatie op orde is. Daarnaast zorgt een skimmer ervoor dat bladeren, insecten en ander drijvend vuil worden weggezogen. Voor het stofzuigen van de bodem van je zwembad zijn er waterbestendige stofzuigers, bijvoorbeeld Aqua Henry. Ook helpt het om je zwembad af te dekken met een zwembad zeil. Zo blijft ook de temperatuur van je water constant. 

Fijne temperaturen

Wat is de ideale temperatuur voor je buitenzwembad? Gemiddeld ligt de zwembadtemperatuur tussen de 26 en 28 graden Celsius. Dit verschilt echter per persoon en bovendien zal de temperatuur van een opblaas zwembad sneller stijgen dan bijvoorbeeld een opbouw zwembad omdat het zwembad meer water bevat. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen