De industriële woonstijl wint al een tijdje aan populariteit en het is gemakkelijk te zien waarom – deze stijl is super cool en tijdloos! Als je overweegt wat industriële elementen in je huis te verwerken, zijn hier een paar tips om je op weg te helpen.

Ga voor onbedekte gloeilampen

Als je op zoek bent naar een coole, tijdloze look voor jouw huis, dan is een industriële stijl de juiste keuze. En een van de gemakkelijkste manieren om die industriële look te krijgen is met gloeilampen. Gloeilampen behoren tot het verleden – probeer in plaats daarvan gloeilampen met lichtkoepel te gebruiken. Deze geven een zachter licht, wat perfect is om ‘s avonds te ontspannen. Bovendien geven ze je huis die coole, “edgy vibe” waar je voor gaat.

Begin met een neutrale basis

Als je een industriële ruimte in je huis wilt creëren, begin dan met een neutrale basis. Witte of grijze muren helpen om een gevoel van ruimte te creëren en laten je kamer groter lijken. Van daaruit kun je kleur toevoegen met meubels en accessoires. Metaal en hout zijn belangrijke materialen voor een industriële look, dus zoek naar stukken waarin deze elementen zijn verwerkt. En wees niet bang om te mixen en matchen! Een mix van oud en nieuw geeft je ruimte karakter en persoonlijkheid. Dus wees creatief en heb er plezier in! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Voeg metalen elementen toe

Als je een beetje meer flair aan je inrichting wilt toevoegen, probeer dan wat metalen elementen in te bouwen. Een metalen salontafel of bijzettafel kan echt een statement maken, en een metalen klok aan de muur is zeker een eye-catcher. En niet te vergeten, de industriële look is perfect voor degenen die een beetje geschiedenis waarderen. Het is tenslotte ontstaan uit de behoefte aan functioneel design op de werkplek. Tegenwoordig kunnen we in onze huizen genieten van de strakke lijnen en eenvoudige esthetiek.

Kies voor comfortabel meubilair

Ook al draait de industriële look om stoerheid, je wilt niet dat je meubels oncomfortabel zijn. Zorg er dus voor dat je meubels kiest die comfortabel zijn en die je elke dag met plezier zult gebruiken. Je wilt tenslotte ook niet dat je huis eruit ziet als een fabriek – je wilt dat het een stijlvolle en uitnodigende ruimte is.

Industriële meubels zijn er in verschillende stijlen, maar de beste plaats om je zoektocht te beginnen is bij industriële meubelen bij Houtmijn. Zij hebben een brede selectie industriële meubels die zowel stijlvol als comfortabel zijn. De selectie omvat stoelen, banken, tafels en meer. Ze hebben ook een grote verscheidenheid aan afwerkingen om uit te kiezen, zodat je met deze hoog kwalitatieve meubelen de look kunt creëren die uniek is voor jouw woning.

Versier met planten

Industriële meubels kunnen een kamer echt doen opvallen. Maar wat een kamer echt doet opvallen is wanneer je er wat planten aan toevoegt. Planten zijn een gemakkelijke manier om wat kleur en leven in je kamer te brengen zonder het te druk te maken. Kies een paar verschillende planten voor in de kamer, of ga voor één grote plant die echt indruk maakt. Welke weg je ook kiest, zorg ervoor dat je planten industrieel verantwoord zijn.

Tot slot

Als je op zoek bent naar iets anders dan de gebruikelijke inrichting, dan is de industriële look misschien perfect voor jou. Het is eenvoudig, verfijnd en supercool! Volg deze tips en je bent goed op weg om de perfecte industriële stijl in je interieur te bereiken!

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen