Zit je eraan te denken om jouw interieur wat op te frissen door een of meerdere muren te voorzien van een (nieuwe) kleur? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en we begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Onze tip: ga voor grijs! Wellicht is dit niet meteen de kleur die het allereerst bij je opkomt, maar grijs is een zachte kleur die bij vrijwel iedere interieurstijl past. Van een landelijke uitstraling tot aan een industriële stijl, Japandi-interieurstijl en een Hotel Chique interieur: grijs is dé kleur die jouw woning een luxe en stijlvolle uitstraling geeft. Ontdek alle voordelen.

Grijs verzacht het contrast tussen wit en zwart

Met grijs kun je alle kanten op en grijs is allesbehalve een saaie kleur. Als je veel wit en zwart in je interieur hebt verwerkt dan kan dat zorgen voor een scherp contrast. Verwerk je grijze details en elementen, dan wordt dat contrast verzacht en creëer je een samenhangend geheel. Het resultaat is een Hotel Chique interieur met warme kleuren. Zwart wordt vaak geassocieerd met mysterieus en wit dient als basis, grijs zit hier tussenin. Om het sterke contrast te verzachten is een touch of grey al voldoende. 

Combineer grijs met andere kleuren

Zoals hierboven is beschreven kun je grijs goed combineren met wit en zwart, maar daar stopt het niet. Grijs is een mooie basis, net wat spannender dan wit, dat met veel andere kleuren kan worden gecombineerd. Zo komen de andere kleuren meer op de voorgrond omdat grijs als basis dient. Ga je voor een warme uitstraling, combineer grijs dan met natuurlijke materialen zoals donkergekleurd leer of hout. Voor een rustige, koele en ontspannen uitstraling combineer je grijs met donkere kleuren zoals donkerblauw en donkergroen. 

Ton-sur-ton

Nog meer woonkamer inspiratie: werk met verschillende tinten grijs, dit wordt ton-sur-ton genoemd. Verwerk verschillende tinten grijs in je interieur. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van andere kleuren, creëer je rust en samenhang. Ga bijvoorbeeld voor muurverf met betonlook en vul je interieur aan met accessoires zoals een donkergrijs vloerkleed, een antracietgrijze bijzettafel en zilveren details.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Grijs geeft jouw woning een luxe en stijlvolle uitstraling, het is een goede manier om jouw interieur op te frissen zonder al te grote aanpassingen. Donkergrijs geeft jouw interieur een elegante en luxe uitstraling. Een licht grijze muur daarentegen zorgt voor een subtiele, neutrale achtergrond in combinatie met andere kleuren. Al met al zijn er eindeloos veel mogelijkheden. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen