Bij jullie grote dag denk je aan dé jurk, de ringen, lekker eten en drinken voor jullie gasten, de perfecte locatie, muziek of entertainment en mooie aankleding. Daarnaast zijn er ook nog een aantal praktische zaken om te regelen. Dit zijn 4 zaken om rekening mee te houden bij het regelen van jullie bruiloft.

Parkeren regelen voor de gasten

Afhankelijk van de locatie is het verstandig om te bedenken waar jullie gasten kunnen parkeren. Trouw je bijvoorbeeld in een boomgaard en is er een stuk land waar de gasten kunnen parkeren? Met nummerplaatjes zorg je ervoor dat iedereen zijn auto achteraf makkelijk terug kan vinden. Zoek als je een locatie in de stad hebt alvast uit of er een geschikt parkeerterrein of een parkeergarage in de buurt is waar je gasten eenvoudig kunnen parkeren. Zo hoeven ze niet eerst op zoek naar een geschikt plekje.

Een gestroomlijnde garderobe

Voorafgaand aan het feest moet iedereen zijn of haar jas kwijt kunnen. Bespreek met de locatie wat de mogelijkheden zijn voor de garderobe op jouw event. Ook zijn er aanbieders van garderobeoplossingen die ervoor zorgen dat iedereen na afloop de juiste jas weer mee krijgt. 

Perfecte tafelschikking 

Wie zit waar op jouw bruiloft en hoe laat je aan je gasten weten waar ze zitten? Een tafelindeling is handig als je gasten wilt mixen met elkaar. En misschien zijn er wel mensen die beter niet aan dezelfde tafel komen te zitten, omdat ze bijvoorbeeld gescheiden zijn. Het bruidspaar zit in het midden van de tafel, met naast de bruid de vader van de bruidegom en naast de bruidegom de moeder van de bruid. Tegenover het bruidspaar zitten officieel gezien de vader van de bruid en de moeder van de bruidegom. De bruidsmeisjes- en jonkers zitten naast de schoonouders. Vervolgens volgt de rest van de familie en wisselen heren en dames elkaar af. Uiteraard kun je hier naar wens jouw eigen draai aan geven. 

Drank afkopen of nacalculatie?

De drankjes op jouw bruiloft vormen een flinke kostenpost. Vaak hanteren locaties een standaard pakket met bier, wijn en fris. Voor sterke drank betaal je doorgaans extra. In plaats van de drank af te kopen, kun je er ook voor kiezen om op basis van nacalculatie te betalen voor het precieze verbruik. Afhankelijk van je budget kun je er ook voor kiezen om niet alle drankjes voor jouw gasten te betalen. Geef je gasten een aantal consumptiemunten waar ze hun versnaperingen van kunnen halen. Willen ze meer drinken? Dan kan dit voor eigen rekening.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen